Noreen & Jonathan

Noreen & Jonathan

“Vi er to personer som traff hverandre for første gang like før korona situasjonen ble alvorlig her i Norge. Før det hadde vi snakket sammen online. Fra vi begynte å snakke gikk det ikke mer en 3 uker før kjæresten min hadde kjøpt seg billett til Oslo.

Som meg jobber hun i et yrke med kontakt med mennesker. Pluss hun er veganer slik som meg. Det å dele livet med noen som har det samme brennende ønske om å hjelpe andre er noe som er veldig viktig for meg. Gang på gang viser hun hvor mye kjærlighet hun har i seg. Og jeg har blitt overbevist om at dette er en dame jeg vil dele resten av livet mitt med. Vi hadde planlagt neste treff i slutten av mars, på bursdagen min. Og vi la også planer om å tilbringe 17. mai sammen her i Oslo.

Så kom korona’en og alle våre planer om snart å møtes igjen ble lagt i grus. Vår fremtid sammen ble satt på prøve. Vi viste ikke vår arme råd om hva vi skulle gjøre videre. Alt vi viste var at vi måtte vente.

💔

Vi viste ikke hvor lenge vi ble nødt til å vente, men ingen av oss så noen annen utvei. Vi hadde begge truffet en person som utfylte oss på en måte vi ikke trodde gikk an. Siden den dag har vi snakket sammen online hver dag. Vi snakker på chat, video og vi sover med video på når vi har muligheten. Så vi ihvertfall kan våkne opp med å se den andre ligge ved siden av.

Vi hadde lagt planer om å ha et avstandforhold over lengre tid. Og at vi etterhvert kunne gifte oss og søke om familie gjenforening når den tiden ble mer moden. Planen var at hun skulle fortsette å bo og jobbe i utlandet og komme på ferier hit ved anledning. I langhelger, og ellers til tider da vi kunne bruke mer tid sammen. Sommerferie planene var allerede planlagt. Vi skulle reise rundt i Norge med telt og sovepose.

Sommeren kom og sommeren gikk. Med restriksjoner i samfunnet, og innreiseforbud for henne. Fordi hun bor utenfor Europa.

Etter mye online aksjoner og demonstrasjon foran Stortinget så ble vi til slutt hørt. Kjærester som hadde hatt et forhold i over 9måneder og møttes minst en gang hadde lov til å være sammen i Oslo. Men å planlegge ferie tar lang tid. Det er ikke alltid lett for kjæresten min å ta ferie på kort varsel. Så hun fikk ikke kommet seg til Oslo igjen før i månedskiftet oktober/november. Heldigvis for oss rett før Norge stengt ned grensene sine igjen.

Når hun kom hit tok jeg fri fra jobben selv om jeg ifølge reglene ikke trengte det. Jeg satt meg i frivillig karantene de første dagene. Inntil min kjæreste fikk svar på korona testen hun tok frivillig på Gardermoen. Vi var så glade for at vi kunne møtes igjen, så her var det snakk om å gjøre alt riktig og forsvarlig. Men når Norge stengte ned igjen så forsvant i praksis også unntaket vårt. Realiteten med at hun kunne besøke meg ble plutselig veldig vanskelig. Om ikke så godt som umulig å gjennomføre i praksis.

Hun kunne tatt ferie og tatt høyde for å tilbringe 10 dager i karantene hotell før hun kom til meg. Men med 7 dager karantene i hjemlandet hennes på turen tilbake, så ville det utgjort en 24 dagers ferie om hun ville hatt 7 dager sammen med meg i Oslo. Og det er ikke aktuelt når hun kun har 30 feriedager i året.

Vi skjønte ikke hvorfor hun ikke bare kunne gjennomføre karantenen hjemme hos meg. Slik som sist. Vi var jo så forsiktige og nøyaktige med å følge nødvendige rettningslinjer. Dette forstår vi fremdeles ikke hvorfor ikke lar seg gjennomføre. Og heller ikke hvorfor det er forskjell på om jeg eier eller leier den samme leiligheten. Hadde jeg kunne hatt karantene i min egen leide leilighet så kunne jeg kanskje ha reist ut og truffet henne i utlandet. Koronaviruset bryr seg da ikke om jeg eier eller leier..

Men vi ser en mulig løsning nå. Og det er at vi søker om forlovelsesvisum for henne til å flytte til Norge. Dette er jo noe vi hadde planer om å bruke litt tid på. Men slik reglene er nå, så blir vi tvunget til å fremskynde disse planene så vi kan fortsette livene våres sammen.”