Tonje, Jason og Mia

Tonje, Jason og Mia

“Vi er en familie på tre som bor i San Diego, USA. Vi føler vi fikk tidenes julegave da regjeringen endelig åpnet opp for at min amerikanske mann kunne få reise inn i Norge – endelig skulle vi få reise hjem til jul. Endelig skulle vår lille datter få møte mormor og morfar for første gang. Drømmen er nå fullstendig spolert pga de nye retningslinjene.

Vi hadde tatt høyde for at vi måtte i karantene, vi har fått låne en leilighet hvor vi kan foreta karantenen. Vi hadde ordnet det sånn at det sto en bil klar på Gardermoen så vi kunne frakte oss selv hjem til Fredrikstad uten å utsette noen andre for risiko. Istedenfor må vi nå tilbringe jula på et hotellrom på Gardermoen langt unna familien. De skulle jo levere mat på døra vår og sørge for at vi hadde alt vi trengte til vår lille datter…

Mia ble født en uke før shutdown og vi har nå vært fraskilt vår familie i over 8 måneder. USA har sperret grensene så mormor og morfar kan ikke komme hit og vi har ikke kunne reise til Norge inntil nylig da de lempet på reglene for ektefeller.

Vi har ventet og ventet, holdt motet og håpet oppe om at vi snart vil kunne se våre kjære igjen. Nå er det alvor, nå går det utover vår psykiske helse. Mormor er helt ødelagt og klarer nesten ikke å fungere i jobb i disse dager. Vi er fullstendig nedbrutt og klarer ikke å forså hvorfor vi ikke kan få lov til å foreta karantenen i denne leiligheten vi har leid i Norge, når vi hadde fått lov om vi eide samme leilighet selv. Hvorfor er vi mindre verdt enn de som eier et sted i Norge.

Det er ikke noe alternativ å ikke reise, vi må reise så vi kan få møte og trøste mormor, min mamma. Pga jobb får vi ikke reist før 16 desember, så julaften vil blir på et hotellrom, langt unna familien. Mitt barns første jul.

💔

Vi skal selvfølgelig være i karantene men hadde håpet vi kunne foreta den i litt mer hyggelige omgivelser, et sted som er egnet for barn. Jeg føler meg diskriminert av de nye reglene, bare fordi vi ikke eier så må vi stues inn på et hotellrom. Det følger mange nye utfordringer ved å foreta karantenen på et hotell, hva gjør vi med babymat for eksempel? Hva med alt ekstra utstyr vi trenger for å ta vare på en liten baby?

Kjære regjering, vær så snill, tenk på alle oss som er fraskilt vår familie og kjære i disse dager. Vi er villige og skal gjøre alt som kreves for å følge smittevernreglene men vær så snill å gjør det mulig for oss å foreta karantenen på et annet egnet sted enn et kaldt, trist hotellrom.”